Alles over het aggregaat

Wilt u weten hoe een aggregaat werkt, in welke situaties u een aggregaat kunt gebruiken, welke typen aggregaten er zijn of welke aggregaat voor úw stroomprobleem een oplossing biedt? Dan bent u bij Aggegraat.info op de juiste plek. Hier vindt u alles wat u moet weten over aggregaten. Ook leggen we uit wat u moet doen bij een stroomstoring, hoe u een noodstroomvoorziening regelt en waar u aan moet denken bij de elektriciteitsvoorziening als u een evenement organiseert.

Wat is een aggregaat?

Een aggregaat is een stroomgenerator die elektriciteit produceert met behulp van een verbrandingsmotor. Aggregaten vormen zo een betrouwbare stroomvoorziening op het moment dat er geen of niet voldoende elektriciteit beschikbaar is. Dat komt doordat een aggregaat niet aangesloten hoeft te worden op het lichtnet. Zo is de stroomgenerator ideaal in gebruik bij stroomstoringen, evenementen en in situaties waar een continue beschikbaarheid van energie een vereiste is, zoals in een ziekenhuis.

Hoe werkt een aggregaat?

Een aggregaat werkt op diesel of benzine en beschikt over een verbrandingsmotor. Dankzij het ontstekingssysteem wordt een as in beweging gebracht, waardoor er wisselspanning ontstaat. De stroom die zo wordt opgewekt is gestabiliseerd en daardoor erg veilig. De verdeelkast zorgt ervoor dat de stroom verschillende richtingen op wordt verdeeld en voor diverse doeleinden gebruikt kan worden.

Waar pas je een aggregaat toe?

Aggregaten worden gebruikt in heel veel uiteenlopende situaties, als er op een locatie geen of onvoldoende energie beschikbaar is. Particulieren gebruiken een aggregaat in het geval van een stroomstoring. Maar ook bij kleine evenementen zoals een familiefeest of buurtfeest, om te zorgen dat het eigen lichtnet niet overbelast raakt. Bij grotere evenementen zoals festivals hangt het succes van het event zelfs af van de stroomvoorziening. Muziek, geluid, techniek, entertainment en horeca zijn allemaal afhankelijk van een betrouwbare stroomvoorzienig met een flinke hoeveelheid ‘power’.
Bedrijven en organisaties passen een aggregaat toe als de continuïteit van energie nooit in het geding mag komen. Dat is letterlijk van levensbelang voor ziekenhuizen, maar ook belangrijk voor bijvoorbeeld internetproviders en in de telecommunicatie. 

Welke soorten aggregaten zijn er?

Aggregaten en generatoren komen voor in allerlei soorten. Je hebt de benzineaggregaat die werkt op benzine en een aansluiting heeft voor 230 volt. Deze aggregaten zijn geschikt voor lichtere apparaten. Sommige benzineaggregaten hebben daarnaast ook een aansluiting voor 400 volt krachtstroom en kunnen zwaardere, professionele apparatuur aan.  
Dieselaggregaten beschikken over zowel een 230 volt als een 400 volt aansluiting en zijn erg krachtig en betrouwbaar in gebruik. Ze worden veel gebruikt in de bouw en industrie. Wel maken ze meer herrie dan de benzineaggregaat.
Verder zijn er inverter aggregaten, ook wel fluisteraggregaten genoemd, die erg stabiel, stil en zuinig zijn. Deze stille aggregaat is uitermate geschikt als energievoorziening in de camper of op de boot, mits er niet te zware apparaten worden aangesloten.
Bent u op zoek naar een groene aggregaat? Dan is de hybride aggregaat een goede optie; een generator die werkt op brandstof en een accupakket waarbij de ingebouwde aggregaat automatisch inschakelt bij piekomenten in de energiebehoefte. De hybride aggregaat is zuiniger en milieuvriendelijk.

Aggregaat huren volledig ontzorgd met Aggregaat info

Wat is een dieselaggregaat?

Een dieselaggregaat is een betrouwbare en krachtige bron van mobiele stroom. Deze generator wekt elektrische stroom op door diesel te verbranden. Omdat diesel onder hoge druk vanzelf ontbrandt is een dieselaggregaat minder storingsgevoelig dan een benzineaggregaat. Bovendien kan een dieselaggregaat vermogens van 3000 W tot 6000 W opwekken. Daarmee is een dieselaggregaat een zeer geschikte bron van stroom voor professionele toepassingen zoals in de industrie.

Atlas Copco aggregaat huren

Wanneer u op zoek bent naar een krachtige en duurzame generator die u van betrouwbare stroom voorziet, biedt een Atlas Copco aggregaat uitkomst. Wij leveren Atlas Copco aggregaten in diverse vermogens voor allerhande werkzaamheden. Zo huurt u al een aggregaat van 20 kVA voor filmopnames, maar ook aggregaten van 200 kVA voor grotere buitenevenementen. Onze specialisten sluiten het Atlas Copco aggregaat indien gewenst voor u aan zodat u zonder zorgen gebruik kunt maken van uw stroomvoorziening.

Wat is een benzineaggregaat?

Een benzineaggregaat is een bron van mobiele stroom die opgewekt wordt door de verbranding van benzine. Benzineaggregaten leveren doorgaans 1000 W tot 3000-6000 W stroom via een aansluiting van 230 volt. Daarmee zijn deze aggregaten voornamelijk geschikt voor gebruik van lichtere apparaten. Groot voordeel van benzineaggregaten is bovendien dat deze relatief stil zijn, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in bewoond gebied.

Honda-aggregaat huren

Een Honda-aggregaat is een gestabiliseerde generator die uw elektronische apparatuur veilig en betrouwbaar van stroom voorziet. Onze Honda-aggregaten zijn leverbaar in diverse vermogens en met diverse aansluitingen, zodat er altijd wel een aggregaat is dat op uw specifieke stroomvraag aansluit. Onze experts adviseren u graag over de meest geschikte keuze in uw situatie!

Wat is een fluisteraggregaat?

Een inverter aggregaat zet lage spanning om in hoge spanning of andersom en creëert hiermee een stabiele wisselstroom die geschikt is voor gevoelige apparatuur. Dit aggregaat maakt bovendien zeer weinig geluid: daarom wordt een inverter aggregaat ook wel een fluisteraggregaat genoemd. Het aggregaat is handzaam, licht en levert tot 1000 W aan energie. Dat maakt een fluisteraggregaat een populaire mobiele stroomvoorziening voor particulier gebruik zoals in een camper of op een boot.

Groen aggregaat voor mobiele groene stroom

Heeft u mobiele stroom nodig maar wilt u toch uw steentje bijdragen aan een beter milieu? Bespreek met onze adviseurs dan eens de mogelijkheden van een groen aggregaat. Wij bieden groene aggregaten op biodiesel of Aspen benzine: brandstoffen die uw CO2-uitstoot sterk verminderen. Een groen aggregaat biedt dezelfde mogelijkheden als een aggregaat op benzine of diesel, maar dan met groene stroom.

Vermogen van aggregaten: uitleg over Voltage, Ampère, Watt en kVA

Aggregaten zijn beschikbaar van 1 kVA (1000 W) tot wel 2500 kVA. Maar wat houdt dat precies in? kVA staat voor ‘kilovoltampère’ en drukt de hoogte van de spanning uit. Om de juiste aggregaat te huren of kopen, moet u dus weten hoeveel kVA de aggregaat moet kunnen leveren voor uw situatie. Dat hangt weer af van het soort elektrische belasting en het totaal aantal kiloWatt of Ampère dat een bepaald soort apparatuur opneemt.
De juiste geschikte aggregaat kiest u door het vermogen te berekenen: Vermogen (in Watt) = spanning (in Volt) X stroom (‘i’ in Ampère).

Kies de juiste aggregaat in 3 stappen

Wilt u een aggregaat huren of een aggregaat kopen en zo goed voorbereid zijn op een onverwachte stroomuitval of geplande werkzaamheden aan het net? Dan is het belangrijk dat u de meest geschikte aggregaat kiest voor uw situatie. Met behulp van deze 3 stappen kiest u de juiste stroomgenerator:

– Stap 1: Bepaal hoeveel spanning u nodig heeft

Bepaal eerst hoeveel spanning u nodig heeft. Neem hiervoor een kijkje in de meterkast en kijk op de kWh-meter of het aangegeven Voltage 220 / 230 V (standaard) of 400 V (krachtstroom) is. Moet de aggregaat uw gehele meterkast kunnen overnemen, dan geeft dit een aardige indicatie voor de keuze van de generator. Zoekt u een tijdelijke stroomvoorziening voor slechts enkele apparaten? Tel dan het vermogen van alle elektrische apparaten bij elkaar op die op één stroomgenerator worden aangesloten.

– Stap 2: Bepaal het benodigde vermogen

Maak een overzicht van het vermogen van alle apparatuur die aangesloten moet worden op de aggregaat en die gelijktijdig moeten werken. Zo kunt u snel het benodigde vermogen bepalen dat het stroomaggregaat moet opwekken. U kunt het vermogen berekenen uit het soort elektrische belasting en het totaal aantal kiloWatt of Ampère dat een elektrisch apparaat opneemt. Hou daarbij rekening met piekstroom; extra vermogen dat door een elektrisch apparaat wordt gevraagd bij het opstarten.

– Stap 3: Welke apparaten worden aangesloten op de stroomgenerator?

Gevoelige apparaten zoals laptops en LCD-televisies werken niet op elk type stroomgenerator. Een standaard aggregaat levert een wisselspanning die niet stabiel genoeg is voor deze apparatuur. Daarom is het belangrijk om voor een inverter generator of ‘fluister aggregaat’ te kiezen in zulke situaties. De meer ‘standaard’ huishoudelijke apparaten zoals een waterkoker, stofzuiger en koffiezetapparaat werken wel prima op een standaard aggregaat.

Verder heeft u de keuze uit handige en compacte mobiele aggregaten of een vaste aggregaat in een binnen- of buiteninstallatie, vaak gebruikt door bedrijven. En ook de keuze voor de brandstof maakt verschil; diesel, benzine of groene aggregaten hebben elk andere plus- en minpunten.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij de keuze voor de juiste stroomaggregaat voor uw situatie? Schakel onze experts in voor deskundig advies.

Wanneer heb je een aggregaat nodig?

Een aggregaat wordt ingezet wanneer er tijdelijk stroom nodig is op een plek waar geen netstroom aanwezig is. De motor van de generator zet benzine of diesel om in elektriciteit en vormt een compacte mobiele stroomvoorziening die overal in te zetten is.
Situaties waarin u een generator kunt inzetten, zijn bijvoorbeeld een onverwachte stroomstoring, geplande werkzaamheden aan het net door netbeheerder Liander, als u een feest organiseert of een evenement organiseert of als noodapparaat wanneer u als onderneming afhankelijk bent van een continue stabiele stroomvoorziening.

Een aggregaat zorgt ervoor dat het licht, de verwarming, de internetverbinding, de koelkast, de vrieskist en andere apparaten blijven werken tijdens geplande of ongeplande stroomuitval. Ideaal voor particulieren, maar ook voor ondernemingen die bereikbaar moeten zijn voor klanten, eten en drinken koel moeten houden in hun koelkast of vrieskist, toegang moeten hebben tot hun pinmachine en andere toepassingen. In al deze situaties biedt een aggregaat uitkomst

Stroomstoring of werkzaamheden aan het net aggregaat huren

Wat de toen bij een stroomstoring?

U heeft het vast weleens meegemaakt, of misschien kent u mensen die het is overkomen; plots valt alle elektriciteit uit en zit u in het donker. Een stroomstoring! Dat is natuurlijk erg vervelend voor particulieren, maar voor een onderneming kan dit zelfs heel schadelijk zijn. U bent niet langer bereikbaar voor uw klanten. Mensen kunnen niet meer betalen via het pinapparaat. Machines en andere elektrische apparaten vallen uit. Wat kunt u doen?

1. Bel de vakmensen van Noodstroomgeneratoren.nl
Bel: +31 (0) 20 4976834 of +31 (0) 6 54664447.

2. Schets uw scenario
Geeft u aan ons door welke apparaten zo spoedig mogelijk weer aangesloten dienen te worden op het stroomnet. Zo berekenen wij het benodigde vermogen en ontvangt u direct telefonisch een prijsopgave.  

3. Wacht rustig af tot wij voor uw deur staan en alles voor u oplossen
De monteur van Noodstroomgeneratoren.nl komt zo snel mogelijk naar u toe met een noodstroomvoorziening. De noodstroomgenerator wordt veilig en professioneel voor u aangesloten en kan de gehele meterkast overnemen. In mum van tijd kunt u weer verder met uw werkzaamheden.

Heeft u hulp nodig bij een stroomstoring? Neem snel en vrijblijvend contact met ons op.

Wat te doen bij werkzaamheden aan het stroomnet?

Heeft uw netbeheerder, zoals Liander of Stedin, u een brief gestuurd waarin onderhoud aan uw energienet wordt aangekondigd? Wilt u niet tijdelijk zonder stroom komen te zitten door deze werkzaamheden? Dan kan Noodstroomgeneratoren.nl u helpen. 
Neem vrijblijvend contact op met Noodstroomgeneratoren.nl op het telefoonnummer +31 (0) 20 4976834 of +31 (0) 6 54664447.

Vertelt u ons wanneer de werkzaamheden gepland staan volgens uw brief en welke apparaten u draaiende wilt houden tijdens de stroomonderbreking. U ontvangt direct een telefonische prijsopgave en wij spreken met u af waar en wanneer we voor u klaar moeten staan. Onze vakbekwame elektromonteur sluit de noodstroomvoorziening veilig en professioneel voor u aan op de meterkast. Ook krachtstroom of gevoelige apparaten kunnen worden opgevangen met tijdelijke stroom. U kunt verder met uw werkzaamheden, alle machines en elektrische apparaten blijven draaien en klanten kunnen u bereiken en betalingen of bestellingen doen. U hoeft zelf nergens naar om te kijken, wij nemen graag alle zorgen uit handen.

Hoe organiseer je een evenement?

Een evenement organiseren is een hele klus en er komt veel bij kijken. U moet een evenementlocatie regelen, er kunnen vergunningen nodig zijn, er moeten hapjes en drankjes komen, alles moet goed gekoeld worden en geen evenement is natuurlijk compleet zonder muziek en lichttechniek. Alle elektrische apparatuur die komen kijken bij het organiseren van een feest of evenement, vragen veel extra vermogen van uw stroomnet. Daar zijn de meeste meterkasten niet voor gemaakt.

Voorkom onveilige stroomsituaties en zorg ook dat u tijdens het evenement niet zonder stroom komt te zitten door overbelasting van het stroomnet. Dat doet u door een aggregaat te huren die past bij het vermogen dat u nodig heeft zodat deze noodstroomvoorziening de meterkast kan opvangen. Laat u de stroomvoorziening liever aan een professional over? Dan sturen wij graag een elektromonteur bij u langs die alle voedingen controleert en precies weet hoeveel vermogen het aggregaat nodig heeft. Deze professional sluit alles veilig voor u aan. Bel ons voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Aggregaten huren voor evenementen op locatie

Hoe maakt u een energieplan voor uw evenement? Goed energieplan in 7 stappen

Organiseert u een evenement? Stel dan een goed energieplan op om ervoor te zorgen dat alle elektrische apparaten (muziek, geluid, licht, koeling, et cetera) van voldoende stroom worden voorzien. Zo voorkomt u stroomuitval tijdens het evenement en gevaarlijke situaties. Het succes van elk bedrijfsevent of privéfeest valt of staat met een goed energieplan.

Een betrouwbaar energieplan voor uw evenement in 7 stappen:

  1. Inventariseer welke elektrische apparaten worden aangesloten op het energienet.
  2. Bereken hoeveel Watt u nodig heeft voor al deze elektrische apparaten.
  3. Bereken hoeveel spanning u op uw meterkast kan aansluiten.
  4. Bepaal of u meer vermogen nodig heeft dan de meterkast van uw woning of bedrijfspand voorziet.
  5. Kies de juiste tijdelijke extra stroomvoorziening voor uw evenement.
  6. Tijdelijke aggregaat huren voor uw evenement.
  7. Wees goed voorbereid op calamiteiten.

Lees hier meer over het 7 stappenplan naar een goed energieplan voor uw evenement.

Een energieplan is noodzakelijk voor elk type evenement dat u organiseert. Of het nu gaat om een bedrijfsevent of een privéfeest. Zodra u meer verlangt van uw stroomnet dan u normaalgesproken doet, is het verstandig te weten of uw stroomnet het aankan. Heeft u vragen of komt u er zelf niet uit? Schakel dan een specialist in die alles voor u uit handen neemt.

Preventief onderhoud en reparatie van uw aggregaat

Of u uw aggregaat nu dagelijks gebruikt of slechts in nood: u moet op uw stroomvoorziening kunnen rekenen. Periodiek onderhoud van uw aggregaat is daarom van essentieel belang! Onze experts zijn problemen liever voor, maar komen uiteraard ook zo snel mogelijk langs als uw aggregaat ondanks regelmatig onderhoud niet meer naar behoren werkt. Eén belletje en ze staan binnen een mum van tijd bij u op de stoep om ervoor te zorgen dat u nergens meer omkijken naar heeft.

Vraag een offerte aan